Cum sa valorifici 50 de metri patrati

   Pentru ca puterea exemplului este cea mai buna, va prezentam un proiect in care problema spatiului a fost  punctul de plecare.

  Proprietera, o tanara domnisoara din Bucuresti, a decis ca este momentul pentru o schimbare si a achizitionat un apartament nou, situat intr-un complex rezidential din zona Militari.

   Cele mai multe probleme legate de lipsa spatiului s-au ivit in amenajarea bucatariei. Suprafata mica a acesteia, forma ei dar si faptul ca este deschisa i-au pus la incercare pe designerii nostri. Solutia gasita, a fost un ansamblu de mobilier dezvoltat pe verticala, cu spatii inchise, pentru a nu aglomera vizual si a nu se vedea inestetic dinspre living.

   In living a fost aleasa o canapea de colt spatioasa si extensibila, care la nevoie, poate transforma zona de zi incamera de oaspeti. Pentru ca mobilierul de sedere ocupa destul de mult spatiu, a fost necesara o culoare deschisa. Restul corpurilor sunt cat se poate de simple, minimaliste.

Apartament Militari 13

   Proprietera a achizitionat apartamentul deja finisat insa a dorit sa il personalizeze, apeland la echipa Sparkle Design. In momentul in care echipa noastra a preluat amenajarea erau montate usile, parchetul si placile ceramice, iar peretii erau vopsiti in alb. Am considerat ca nu este cazul schimbarii finisajelor, nici sa se intervina prea mult la nivelul peretilor, deoarece spatiul era mic si, prin urmare, albul era binevenit. S-a folosit tapet ca accent pentru, a incalzi decorul. Fiind vorba despre un spatiu redus, destinat unei singure persoane a fost tratat unitar si nu s-au diferentiat incaperile nici ca stil, nici cromatic. De aceea, modelul de tapet utilizat este acelasi si in living, si in dormitor, doar culorile fiind altele.

   Inca de la inceput s-a stabilit cu tanara beneficiara ca trebuie realizat un decor modern, cu linii simple, cald si intim. Provocarea a venit in momentul in care a trebuit sa se construiasca spatiile de depozitare deoarece: nu era loc pentru dressing, bucataria era mica si nu exista balcon.

Apartament Militari 1

   Nu s-a dorit incarcarea spatiului cu prea multe culori, drept urmare s-a mers pe tonuri calde si neutre, cu mici accente de rosu in dormitor si rosu si verde in zona de zi. In dormitor s-au folosit  draperii in ton cu tapetul spre deiosebire de living, unde s-a mizat pe contrast, permis de suprafata ceva mai mare.

   Corpurile de mobilier au fost gandite cat mai incapatoare si practice ca sa rezolve problema lipsei de spatiu si in acelasi timp, sa nu aglomereze locuinta. Mobilierul a fost realizat la comanda, drept dovada exista multe piese de mobilier multifunctionale. De pilda, masa de toaleta din dormitor are rol si de birou, iar barul ce desparte bucataria de living serveste ca loc de luat masa, zona de socializare, dar si pentru calcat. Pentru amplificarea vizuala a spatiului s-au montat oglinzi pe usile mobilierului si pe pereti. Tot mobilierul are linii drepte, simple si este compartimentat cat mai practic, pentru stocarea cat mai multor obiecte.

   Amenajarea obtinuta serveste perfect nevoilor beneficiarei, iar suprafata redusa, desi o provocare, nu a reprezentat o problema pentru designerii nostri, care au reusit sa imbine perfect latura practica cu cea estetica.